Как да изберем климатика

Един от най-важните съвети който мога да ви дам е да не пестите пари когато си купувате климатик,защото в повечето случай се оказва ,че евтината покупка излиза скъпа.

Най-напред се запознайте с квадратурата на стаята, в която искате да сложите климатик и в магазина кажете на консултанта за нея, за да ви насочи към точния климатик.

Най-добрите производители на климатици си остават Японците. Цените са им дръстично по-високи от тези на китайските им събратя, но качеството е без коментар.

Най-важните неща, който трябва да гледате когато купувате климатик:

1. Най-напред  се уверете, че климатика е инвертерен.

2. Запознайте се с това при какви температури работи, защото повечето китайски климатици под -10 градуса отказват да работят

3. Вижте коефицента на преобразуване (СОР),  добрите климатици можете да познаете точно по този коефицент. Ако климатика е под 4.00 СОР, то първо няма да е икономичен, второ няма да има достатъчно мощност. Имайте предвид, че колкото е по-голям един климатик толкова повече му пада COP-a

4. Запознайте се с параметрите на излъчвания шум, добрите климатици работят до 30db шумоотдаване

5. Ако купувате климатик втора употреба изберете такъв с оригинално дистанционно, защото с универсално не можете да използвате всички функции на климатика.

 

Обобщение: Климатика трябва да бъде една дългогодишна инвестиция затова не правете компромис, заложете на Японски климатик като имате в предвид ,че каквато и марка да вземете няма да сбъркате.





{START_COUNTER}